Kenniskring jobcoaching 19 november

Aanmelding kenniskring

Op dinsdag 19 november 2019 van 13.00 tot 16:30 uur (inloop vanaf 12.30 uur met lunch) bent u als jobcoach welkom in Utrecht bij de vierde bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching in 2019.

Programma 
De middag start met een korte presentatie over de (nieuwe) productpagina Schulden op het Kenniscentrum Inclusiefwerkt.nl en wat hierop te vinden is. Ook horen we graag terug waar jobcoaches nog behoefte aan zouden hebben op dit thema ter ondersteuning in hun werk. Hierna volgen er twee workshops:

  • Signaleren en doorverwijzen van clienten met schulden
    Geldzorgen kan veel stress veroorzaken en heeft hierdoor veel effect op het dagelijks leven en op werk. Vroegtijdig signaleren en hulp bieden is belangrijk om grotere problemen te voorkomen. Jobcoaches kunnen hierin een belangrijke rol vervullen door het tijdig herkennen van signalen, hierover het gesprek aan te gaan en mensen te verwijzen naar de juiste hulp. In deze workshop krijg je handvatten hoe je een werknemer/cliënt richting een oplossing kan bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen.
    De workshop wordt gegeven door Vivian den Hartogh (senior onderzoeker en projectleider Lectoraat Schulden en Incasso) en Josje Dikkers (Lector van Organiseren van Verandering in het Publieke Domein) van de Hogeschool Utrecht.
  • De tweede workshop wordt verzorgd door Ronald van Zijp, landelijk manager voorzieningen en re-integratie van het UWV. Samen met een aantal experts, waaronder een arbeidsdeskundige, geeft hij inzicht in de voorzieningen die er zijn om een persoon te ondersteunen bij het aan het werk komen of blijven. Worden voorbeelden gegeven waar partijen elkaar kunnen versterken en ingezet op het creëren van begrip tussen aanvraag en afhandeling, ten gunste van de medewerker.  

 Deelname aan de bijeenkomsten is gratisWanneer u zich in de twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst afmeldt, brengen wij 50 euro in rekening. Het is ook mogelijk dat u dan een vervanger doorgeeft. 

CAOP

Please update your browser