Bijeenkomsten samenwerking Kenniscentrum en SAM rondom thema psychische kwetsbaarheid en werk

28 september en 7 oktober 2021

Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseert voor het eerst in samenwerking met Beroepsvereniging SAM, voor professionals in het publieke sociaal domein, twee digitale sessies voor professionals in het publieke sociaal domein en jobcoaches die bezig zijn met werk en participatie van burgers rondom het thema psychische kwetsbaarheid en werk.

Workshop ‘Arbeid als Medicijn’: Wat kunnen we leren van de samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen, en wat betekent dat voor de praktijk?
In de eerste sessie op 28 september gaan we in op de actuele IPS-subsidie (Individuele Plaatsing en Steun) en informeren wij je over impulsprojecten die zijn ontstaan vanuit de regionale samenwerking (van 31 arbeidsmarktregio’s in Nederland) tussen de GGZ en Werk & Inkomen. Anner Bindels, senior onderzoeker bij ZINZIZ, Anne Wermers, onderzoeker & adviseur bij ZINZIZ en Jildau His van ’t Zand, casemanager bij gemeente Ooststellingwerf, presenteren vanuit onderzoek en praktijk de bouwstenen van deze samenwerkingen. Ze zoomen in op een casus die via IPS, een goede afstemming tussen betrokken partijen en nazorg aan het werk is gegaan. Wil je met elkaar verkennen wat jij als professional hiermee kunt om ook (nog) meer het verschil te maken voor deze groep mensen

Duurzame inzetbaarheid van werknemers met psychische klachten: preventie van arbeidsuitval en het bevorderen van werkgeluk en vitaliteit.
In de tweede sessie op 7 oktober bieden we meer verdieping door een voorbeeldregio van de regionale samenwerking naar voren te laten komen en twee inhoudelijk experts op dit thema het woord te geven die wetenschappelijke inzichten delen. Onderzoekers Kim Janssens en Iris van Beukering van Tilburg University geven een presentatie over de inzichten die uit onderzoeken zijn opgedaan. Deze inzichten leveren kennis op die voor het werk van professionals heel relevant zijn om meer te weten te komen over wat werknemers van waarde vinden in hun welzijn. Ga in gesprek met de onderzoekers en collega-professionals over welke keuzemogelijkheden er zijn om dit te realiseren, en over hoe persoonlijke- en of omgevingsfactoren de realisatie van deze mogelijkheden belemmeren of juist mogelijk maken. 

Schrijf je hieronder in voor beide sessies op 28 september en 7 oktober. Het is uiteraard ook mogelijk om je voor één van de twee sessies aan te melden. 
We verzoeken je onderstaande gegevens in te vullen.
Velden met een * zijn verplicht.

1
Schrijf je in voor beide bijeenkomsten.*

Je kan ook een van de twee sessies selecteren.

2
Aanhef*

3
Voornaam*

4
Tussenvoegsel

5
Achternaam*

6
Organisatienaam*

7
E-mailadres*

8
Telefoonnummer

9
Je functie*

10
Ben je leidinggevend of uitvoerend professional?*

11
Waar ben je werkzaam als professional: gemeente, SW of anders?*

12
Wil jij je aanmelden voor de nieuwsbrief van het Kenniscentrum?*

13
Wil jij ook in de toekomst geïnformeerd worden over andere bijeenkomsten van het Kenniscentrum?*

In het kader van de Algemeen Verordening gegevensbescherming (AVG) moet u hiervoor actief toestemming geven. Daarom het verzoek onderstaand vraag te beantwoorden.

14
Is je organisatie lid van Cedris?*

Maak hier uw keuze.

CAOP

Please update your browser